Marketing Automation

Marketing Automation

Το Αυτοματοποιημένο Marketing το διαχειριζόμαστε μέσα από μια πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες μάρκετινγκ ή τις διαφημιστικές, να αυτοματοποιήσουν την ψηφιακή τους παρουσία και την επικοινωνία τους μέσω πολλαπλών καναλιών διανομής όπως το email, mobile και δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα (πχ. Facebook, Twitter), να σχεδιάσουν στοχευμένες καμπάνιες, ν΄αναλύσουν την αποτελεσματικότητα και να μετρήσουν τις σωστές συμβουλές στην επίτευξη των στόχων που συχνά συσχετίζονται με την αύξηση των εσόδων της εταιρείας ή της δικής τους ή των πελατών τους.

Υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες στην αγορά με διαφορετικά χαρακτηριστικά και η επιλογή μιας τόσο εξειδικευμένης πλατφόρμας είναι ανάλογη με τις ανάγκες του κάθε ενός ξεχωριστά. Πρέπει να γνωρίζεις τις ικανότητες που έχουν κι αν αυτές πληρούν τις ανάγκες της εταιρείας σας ή του πελάτη σας.
Να έχεις το απαραίτητο budget, και να έχεις ικανούς digital marketeers που μπορούν να αξιοποιήσουν τις ικανότητες της πλατφόρμας στο έπακρο. Επίσης καλό είναι η πλατφόρμα που θα επιλεγεί να την συνδέσετε με το CRM σύστημα της εταιρείας γιατί αυτό θα βοηθήσει, το τμήμα πωλήσεων και το τμήμα μάρκετινγκ να λειτουργήσουν συνεργατικά και πιο αποτελεσματικά.

Search